Sensizasla

Banu Alkan Kimdir

01 Mayıs 2019 45 Yorum Yap

Banu Alkan Kimdir

Doğum Yeri : Yugoslavya  Doğum Tarihi : 1.4.1958 Gerçek adı Hırvatça "Yaban G&uu..

Doğum Yeri : Yugoslavya 
Doğum Tarihi : 1.4.1958

Gerçek adı Hırvatça "Yaban Gülü" anlamına gelen Remka Rebroyna olan Banu Alkan'ın, marangoz bir babanın beşinci çocuğu olarak 1 Nisan 1958'de (o zaman Yugoslavya) Hırvatistan'nın Dubrovnik kentinde dünyaya geldi. Ailesiyle birlikte 1966 yılının Aralık ayında Dubrovnik'ten Balıkesir ili Edremit ilçesine göç etti. 

Ailece Türk vatandaşı olup "Alkan" soyadını aldılar ve Remka, önce "Yaprak" sonra da "Banu" oldu. Sonra İstanbul'a taşınarak Kartal'da ikamet ettiler ve çocukluğunun büyük bir bölümü orada geçti. Kartal Maltepe Lisesinde başladığını öğrenimine lise 2.nci sınıfta ara verdi. Gençliğinde rüyalarını süsleyen mankenliğe 16 yaşında LCC kurslarına giderek başladı ve Aydan Adan-Füsun Özben Mankenlik Ajansı'nın kadrosuna girerek bazı reklam filmlerinde rol aldı. 

Sanatçı, 17 yaşındayken evli ve zengin bir işadamı olan Gürbüz Hanif'le birlikte olmaya başladı. 20 yıla yakın süren bu ilişki, Hanif'e kanser teşhisi konmasından kısa bir süre sonra ölmesiyle sona erdi. Alkan bu 20 yıl boyunca oldukça rahat bir hayat yaşamıştı. Banu Alkan 1989 yılında çektiği son filminden sonra uzun bir süre ortada görünmedi. 

1998 yılında, “Neremi” adlı bir albüm çıkartarak gündeme oturdu. Oyuncunun şarkısı, sesi ve yorumu uzun süre eleştirildi ve ilgi odağı oldu. Alkan, 2001 yılında “Tuzu Kurular” ve 2005 yılında da “Kızma Birader” isimli televizyon dizilerinde oynadı. Banu Alkan, 1975 – 1989 yılları arasında çektiği filmlerle de, çıkardığı albümle de adından sürekli söz ettirmeyi başaran bir isimdir. “Afrodit” lakaplı sanatçı, her zaman olumlu tepki toplamasa da sürekli gündemde kalmayı başarmaktadır. Sinema kariyerine son veren sanatçı, Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasında olmayı sürdürüyor. 

Filmografi 
İsyan (1975) 
Taksi Şoförü (1976) 
Akrep Yuvası (1977) 
Vurun Beni Öldürün (1980) 
Ağla Gözlerim (1981) 
Günah Defteri (1981) 
Ben De Özledim (1981) 
Nikah Masası (1982) 
Aşkların En Güzeli (1982) 
İlişki (1983) 

Bataklıkta Bir Gül (1983) 
Gecelerin Kadını (1983) 
Kadınca (1984) 
Sokaktan Gelen Kadın (1984) 
Kızgın Güneş (1984) 
Katiller De Ağlar (1985) 
Arzu (1985) 
Bu İkiliye Dikkat (1985) 
Sarı Bela (1985) 

Mavi Yolculuk (1986) 
Seviyorum (1986) 
Afrodit (1987) 
Güneşten De Sıcak / Sarı Güneş (1987) 
Yaşamak (1988) 
katillerde ağlar 
Vahşi Ve Güzel (1989) 
Tuzu Kurular (2001) - (TV Dizi) 
Kızma Birader (2005) - (TV Dizi)

Bu gönderiye ifade bırak  
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar
Avatar Seç
Avatar Seçimi Yapın
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sensizasla.net sorumlu tutulamaz.
Bu gönderi için henüz yorum yapılmamıştır.
İlk yorum yapan siz olun!..
Son Eklenenler
Son Yorumlar
  • Seher 2019-05-24 19:34:40

    Ev temizligi »

  • Ev Temizliği 2019-05-24 10:28:57

    Konya Sarayönününde ev temizliği için, işinin erbabı olan, bir yada iki bayan lazım, ilgilenenler .. Devamını Gör »

  • Sevki 2019-05-24 10:00:11

    Dul istekli bayan »

  • Urban 2019-05-24 01:46:43

    Sohbete ihtiyacı olan bayanlar yazsin »

  • Ramazan 2019-05-23 19:09:12

    Asklm »

  • Memet 2019-05-23 05:07:37

    Meraba yanlızlıktan sıkılan güzeller benimle ciddi çıkacak akadaş arıyorum »

  • Soner şalgam 2019-05-23 00:14:56

    Selam benimle arkadaş olacak sırdaş olucak kız arkadaş arıyorum numaram 05464507852 »

  • Celal 2019-05-22 11:25:09

    Muhabbet icin »

  • Celal 2019-05-22 11:23:34

    Tanismak icin »

  • Nuran Teymur 2019-05-22 02:32:22

    Temizlik işi arıyorum »

  • Sefer 2019-05-21 14:45:46

    seninkiseviyorumki »

  • Cem 2019-05-20 12:01:57

    Kız arkadaşarıyorum »

  • Tahran 2019-05-19 23:09:23

    Hello »

  • Serkan 2019-05-19 04:23:58

    samimi sekilde ciddi bir bayan arkadaş arıyorum »

  • Süleyman 2019-05-18 20:13:49

    bayanarkadaş »

  • Ali 2019-05-18 18:10:31

    Slm sarızdAyım »

  • Vedat 2019-05-18 12:26:26

    BEN vedat çok yanlızım beni mutlu edecek beni anlayacak arkadaş istiyorum »

  • Kenan 2019-05-17 21:42:48

    Eğlenecek arkadaşlar arıyorum ben yanlızım »

  • Sibel 2019-05-17 15:33:20

    Is istiyorum »

  • Sibel 2019-05-17 15:32:45

    Temizlik işi her iş olur 05466906318 »

Bakmadan Geçme
haberler